Λοτότυπο Κ Μεσσήνης & Σια ΟΕ

Κ. Μεσσήνης & Σια Ο.Ε.

Βιοτεχνία κεραμεικών εκκλησιαστικών ειδών

Η Εταιρεία

Est 1975

Λίγα λόγια την εταιρεία

Η εταιρεία Κ. Μεσσήνης & Σια Ο.Ε. ιδρύθηκε το 1975 στην Δράμα από τον Κυριάκο Μεσσίνη, ο οποίος επέλεξε να ασχοληθεί με τις εφαρμογές της κεραμεικής τέχνης και τεχνικής, χαλκογραφίες, βιτρώ και μηχανολογικές εφαρμογές. Σύντομα πλαισιώθηκε από συνεργάτες με τους οποίους δημιούργησε την εταιρεία αλλά και μία ισχυρή φιλία, η οποία διατηρείται αναλλοίωτη μέχρι και σήμερα, παράγων σημαντικός για την απρόσκοπτη συνέχεια και εξέλιξη της επιχείρησης.

Έτος ίδρυσης

1975

1975
1980
1983
1994
2008
Οι εγκαταστάσεις της εταιρείας Κ Μεσσήνης & Σια ΟΕ

Ιδιόκτητες εγκαταστάσεις

Το 1980 κτίσθηκε το νέο εργοστάσιο σε ιδιόκτητη έκταση 6 στρεμμάτων, στο 5ο χλμ της οδού Δράμας - Σερρών. Με την πάροδο του χρόνου αποκτώντας σαφή γνώση των προβλημάτων της παραγωγής ιδρύθηκε το τμήμα "Ερευνας & Τεχνολογίας" το οποίο μαζί με το ιδιόκτητο μηχανουργείο και ξυλουργείο κατασκεύαζαν μηχανήματα για κάθε φάση της παραγωγής τα οποία και διέθεταν σε ομοειδείς επιχειρήσεις δίνοντάς τους έτσι την τεχνογνωσία για βελτίωση της ποιότητας και αύξηση της παραγωγής τους. Το νέο υπόβαθρο περιλάμβανε μία τάση καθετοποίησης της επιχείρησης από την αυτόνομη τεχνική και μηχανική υποστήριξη μέχρι τον εφοδιασμό της αγοράς.

Drama - Macedonia - Greece

To 1994 εισήχθη η επεξεργασία του ξύλου και άρχισαν να παράγονται ξύλινα κηροπήγια και φωτιστικά, επιτραπέζια και εδάφους, ενώ το 1997 έρχεται η σειρά της εκτυπώσεως χαλκομανιών κυρίως για διαφημιστικούς λόγους και δώρα προωθήσεως πωλήσεων. Το 1998 άρχισε και η κατασκευή καπέλλων φωτιστικών (αμπαζούρ).

Έπειτα, αναπτύχθηκε ένα πλήρες σύστημα επινικέλωσης και επιχρύσωσης μεταλλικών εκκλησιαστικών εξαρτημάτων (καπάκια, βάσεις, γάντζους), τα οποία ενσωμάτωσε στην υπάρχουσα παραγωγή και παρουσίασε με επιτυχία στην αγορά. Με τον τρόπο αυτό δημιουργήθηκαν μοντέρνες σειρές που ταιριάζουν σε κάθε σύγχρονο σπίτι.

7002

Η Μεσσήνης & Σια Ο.Ε. έχει προβεί σε εξαγωγές στην Γερμανία, Ρουμανία, Βουλγαρία, Μάλτα, Κύπρο με σπουδαιότερο έργο της την αναπαράσταση της αρχαίας πύλης της Βαβυλώνος στην είσοδο του ξενοδοχείου Rotana Babylon Hotel της Βαγδάτης στο Ιράκ, ένα έργο σταθμός που αποτελείται από 4.500 χειροποίητα πλακάκια και καλύπτει μια επιφάνεια 400 τετραγωνικών μέτρων.

Να σημειωθεί ότι το ύψηλο επίπεδο δυσκολίας του έργου αποκαλύφθηκε από το δισταγμό μεγάλων εταιρειών από τη Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο στην ανάληψη της εργολαβίας. Σήμερα η εταιρεία κατασκευάζει εκκλησιαστικά κεραμεικά και είναι ο αποκλειστικός παρασκευαστής του καρβουνοθυμιάματος του Γέροντος Πορφυρίου.

Η εταιρεία Κ. Μεσσήνης & Σια Ο.Ε. απευθύνεται στην αγορά της Ελλάδας και του εξωτερικού, πιο συγκεκριμένα σε:

Με ευχαρίστηση θα απαντήσουμε σε ο,τιδήποτε μας ρωτήσετε σχετικά με την επιχείρησή μας και τα προιόντα μας.